مقاله های دانشگاهی: +5 گنجینه آنلاین برای دریافت مقاله انگلیسی رایگان

مقاله های دانشگاهی +5 گنجینه آنلاین برای دریافت مقاله انگلیسی رایگان
5+5 گنجینه آنلاین برای دریافت مقاله انگلیسی رایگان

مقاله های دانشگاهی نقش حیاتی در پژوهش ایفا می کنند. در این مطلب قصد داریم مهمترین منابع آنلاین برای دریافت مقاله های علمی و پربازدید را معرفی کنیم.

اینترنت امروزه به رسانه‌ای برای جستجو و تحویل اطلاعات تبدیل شده است. جدا از چت با دوستان در شبکه‌های اجتماعی، تماشای فیلم یا خرید کتاب، از این دنیای بی‌پایان می‌توان برای اهداف دانشگاهی نیز بهره برد.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد؛ وقتی به دنبال عنوان مقاله انگلیسیِ بسیار بااهمیت می‌گردید، ناگهان با پایگاهی از مجلات آنلاین روبرو می‌شود که ادعا می‌کند به تازه‌ترین و باکیفیت‌ترین پروژه‌های دانشگاهی دسترسی دارد. با این حال، وقتی هیجان‌زده چند کلیدواژه مرتبط با موضوع پروژه خود را وارد می‌کنید، با کمال ناامیدی متوجه می‌شوید که باید هزینه اشتراک گزافی برای خدمات آن وبسایت ایرانی یا خارجی بپردازید.

کارمزدها و هزینه‌های اشتراک اغلب مانند دیوارهای بتنی بر سر راه دانشجویان و اهالی دانشگاه هستند، به‌مخصوص برای آن دسته از موسسه‌ها و افرادی که به گنجینه‌ها و منابع زیادی برای آثار آکادمیک ندارند. خواه برروی یک پایان‌نامه کارشناسی یا دکتری کار کنید یا پژوهش پزشکی، در این مطلب با ابزارها و مکان‌هایی برای یافتن اطلاعات مفید در نگارش آثار علمی غنی، جذاب و نوآورانه آشنا خواهید شد.

منابع فراوانی در وبسایت‌های گوناگون وجود دارد که به دانشجویان، پژوهشگران و کتابداران کمک می‌کند تا به دنبال مقاله‌های علمی و پایان‌نامه‌های دانشگاهی ارزشمند بگردند. ما در اینجا 5 پایگاه‌داده آنلاین برتر برای جستجوی آنلاین مقاله گردآوری کرده‌ایم تا موفقیت بیشتری در نگارش و چاپ آثار دانشگاهی خود کسب کنید. چنانچه گنجینه‌های سودمند و رایگان دیگری در نظر دارید که ارزش اشتراک‌گذاری با سایر دانشگاهیان دارد، حتماً در بخش نظرات اشاره کنید.

1) پایگاه CORE

در اینجا انبوهی از مقاله‌های پژوهشی در زمینه‌های چندرشته‌ای با دسترسی آزاد پیدا خواهید کرد. CORE برای کاربرانش امکانی فراهم می‌آورد تا در میان بیش از 66 میلیون مقاله رایگان بپردازند و به‌راحتی دانلود کنند. اگرچه اغلب مقاله‌ها با پیوندی به وبسایت ناشر اصلی قابل مشاهده هستند، پنج میلیون سند هم بطور مستقیم در خود وبسایت میزبانی می‌شود.

علاوه بر جستجوی سادۀ کلیدواژگان، وبسایت CORE دارای گزینه‌های پیشرفته برای دریافت نتایج اختصاصی بر اساس نوع مقاله، نشریه، سال چاپ، زبان، نام نویسنده و غیره است. مأموریت این پایگاه‌داده در حقیقت انباشتن تمام منابع با دسترسی آزاد از نشریه‌های سراسر جهان و گذاشتن آن در اختیار عموم و تسهیل دسترسی نامحدود به پروژه‌های پژوهشی برای دانشگاهیان است.

2) پایگاه ScienceOpen

این وبسایت همچون شبکه‌ای انتشاراتی و پژوهشی فعالیت می‌کند که تا این لحظه دسترسی رایگان به بیش از 50 میلیون مقاله، 25 هزار نشریه و 39 میلیون نویسنده در همه حوزه‌های علمی ارائه می‌دهد. اگرچه بازدیدکنندگان مجبورند برای رویت متن کامل هر مقاله یک حساب کاربری ایجاد کنند، اما تمام خدمات رایگان است. صفحه جستجو در اینجا بسیار مفصل و ریزبین است تا جایی که می‌توانید مقاله مورد نظرتان را با دقتی بسیار بالا پیدا کنید.

دفتر این پایگاه علمی در دو شهر برلین آلمان و بوستن آمریکا قرار دارد و در سال 2013 راه‌اندازی شده است. هدف این مجموعه در واقع فراهم‌آوری ارتباطات آزاد و عمومی میان اعضای جامعه دانشگاهی جهان و امکان داوری در مورد اندیشه‌های بکر در زمینه‌ای پژوهشی برمبنای شایستگی و صرف نظر از خاستگاه جغرافیایی می‌باشد.

3) پایگاه DIAJ

در این وبسایت با فهرستی چندرشته‌ای از مقاله‌های دانشگاهی روبرو می‌شوید که با وسواسی خاص بطور دوره‌ای بررسی، نمایه‌سازی  و نگهداری می‌شوند. DOAJ مخفف عبارت «فهرست نشریه‌های با دسترسی آزاد» است که امکانی برای دسترسی پژوهشگران به نشریه‌ها و مقاله‌های باکیفیت فراهم می‌آورد. تاکنون بالغ بر دو میلیون مقاله از حدود ده هزار نشریه جمع‌آوری کرده و به کاربر اجازه می‌دهد هم طبق موضوع و هم طبق کلیدواژه جستجو کند.

این پایگاه در سال 2003 با هدف گسترش رویت‌پذیری مجله‌های دانشگاهی رایگاه راه‌اندازی شد. این موسسه کاملاً مستقل است و از طریق کمک‌های مالی اختیاری از سوی اسپانسرها، اعضای دانشجو و انتشاراتی‌ها تأمین می‌شود. محتوای DOAJ تمام حوزه‌های آکادمیک از علوم پایه تا حقوق و هنر و غیره را پوشش می‌دهد.

4) پایگاه ERIC

این وبسایت بطور تخصصی امکانی برای جستجوی موضوعیِ مطالب دانشگاهی در زمینه آموزشی و علوم تربیتی ارائه می‌کند. ERIC مخفف عبارت «مرکز اطلاعات منابع آموزشی» است که در سال 2002 توسط موسسه علوم آموزشی در آمریکا تأسیس شد. بازدیدکننده با هر کلیک روی پیوندها به سایت‌های بیرونی هدایت می‌شود که امکان دارد پولی باشند، اما با این حال موقع جستجو می‌توانید گزینۀ فقط مقاله‌های کامل را علامت بزنید.

پایگاه ERIC در اصل مجله‌های علمی، گزارش‌های فنی، کتابچه‌ها و اسناد دولتی را فهرست می‌کند. کلیه منابع در این وبسایت بطور منظم مورد بررسی و پردازش محتوایی قرار می‌گیرند.

5) پایگاه SSNR

در این وبسایت، مجموعه‌ای از مقالات مفید برای دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی گنجانده شده است. SSRN مخفف عبارت «شبکه تحقیقاتی علوم اجتماعی» است که بیش از 700 هزار چکیده  و بیش از 600 هزار مقاله با متن کامل در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهد.

البته تاکنون هیچ گزینه‌ای برای جستجوی فقط مقاله‌های کامل وجود ندارد، ولی از آنجا که بیشتر مقاله‌های موجود دسترسی رایگان دارند، بطور معمول با هیچ دیوار بتنی برای پرداخت برخورد نخواهید کرد! برای استفاده از خدمات SSNR می‌بایست عضو شوید، اما ثبت‌نام بدون هزینه است و امکانی فراهم می‌کند تا با دانشمندان و پژوهشگران دیگر از سرتاسر دنیا ارتباط برقرار کنید.

در ادامه به 5 گنجینه افزوده اشاره می‌کنیم که گشتن و جستجوی مقاله‌ دانشگاهی در آنها خالی از لطف نیست:

6) PLOS

7) OpenDOAR

8) BASE

9) DLC

10) Paperity

 مطالب مرتبط: 

تلاش پژوهش; ده دلیل عمده که مقاله پژوهشگر برای انتشار در مجله پذیرفته نمی‌شود