چهار کتاب به توصیۀ جف بیزوس، بیل گیتس و مارک زاکربرگ – قسمت اول

چهار کتاب به توصیۀ جف بیزوس 1-min

چهار کتاب به توصیۀ جف بیزوس، بیل گیتس و مارک زاکربرگ

کتابها می‌توانند ما را از سالها آزمون و خطا و اشتباه‌های وحشتناک در زندگی و کار نجات دهند. هر کتاب خوبی دربرگیرندۀ آزمایش‌های علمی و شخصی است. دهه‌ها یادگیری. کتاب امکانی برایمان فراهم می‌آورد تا در 100 یا 200 صفحه به همۀ اندیشه‌ها و تجربه‌های نویسنده پی ببریم. آنجا به قیمت 10 دلار، اینجا به قیمت 100 هزار تومان! مثل چراغ جادو نیست؟

اگر این روزها به دنبال پیشنهادهای عالی بگردید، چند تا از کتابهای مورد علاقۀ جف بیزوس، بیل گیتس و مارک زاکربرگ را در زمینه اقتصاد و موفقیت کسب‌وکار بطور مختصر معرفی می‌کنیم که بعضی‌ها در راوشید به فارسی ترجمه شده‌اند. برای گرفتن الهام و شگفتی باهم در یک بسته آماده شوید!

1) ماجراهای کسب‌وکار: دوازده ماجرای به‌یادماندنی با محوریت وال استریت نوشتۀ جان بروکس

وارن بافت سرمایه‌گذار و تاجر مشهور این کتاب را توصیه کرده و به دیگران هدیه داده. برای مثال، این کتاب را به بنیانگذار شرکت مایکروسافت معرفی کرد که هرگز حتی به گوشش هم نخورده بود. این کتاب از اواسط دهه 1960 به بعد نسخه کاغذی موجود نداشت و نویسنده‌اش در سال 1993 درگذشت.

اما چند سال بعد، آقای گیتس در موردش گفت: “بیش از دو دهه پس از اینکه وارن بافت این کتاب را به من قرض داد و بیش از چهار دهه پس از اینکه برای اولین بار از چاپخانه بیرون آمد، این هنوز هم بهترین کتاب در زمینۀ کسب‌وکار است که من تا به حال خوانده‌ام.”

ماجراهای کسب‌وکار در حقیقت گنجینه‌ای از 12 داستان واقعی است که به جز سبکی که بازگو می‌شوند، وجه اشتراک بسیار کمی دارند. یکی از داستانها به توصیف «سقوط بزرگ» در 28 می 1962 می‌پردازد که در آن چندین شخصیت به خاطر می‌آورند چطور زندگی و شغلشان تحت تأثیر قرار گرفت، محیط تجاری در آن برهه چگونه بود و چطور به پایان رسید.

داستان دیگری به اِدسل مربوط می‌شود، خودرویی که به افتخار پسر هنری فورد نامگذاری شد و این غول خودروسازی را در اواسط قرن بیستم تا آستانۀ ورشکستی پیش برد. سپس به ماجرای رسوایی شرکت جنرال الکتریک و ظهور حیرت‌انگیز زیراکس می‌رسیم. مطالب جذابی دارد!

چرا وقتی مریض می‌شویم تب و لرز می‌کنیم؟

چرا وقتی مریض می‌شویم تب و لرز می‌کنیم؟

در سال 1917، پزشکان یک شیوۀ درمان نامتعارف برای سيفيليس پیشنهاد دادند، سيفيليس نوعی بیماری عفونی باکتریایی است که قرن‌ها سرتاسر قاره اروپا تاخت و تاز میکرد. گام اول در درمان پیشنهادی: بیماران مبتلا به مراحل بعدیِ پیشرفت سیفیلیس را با انگ…
در انتظار گودو - چرا باید این رمان یا نمایشنامه را خواند؟
وقت من - استیو جابز و آلبرت انیشتین برای تقویت خلاقیت خود از این مفهوم بهره می بردند
1984 - روزگار اورولی یا استبدادی در رمان 1984 به چه معناست
انیشتین - میز کار شلم‌شوربای انیشتین پیوند میان شلختگی و هوش و خلاقیت
هملت - چرا باید این نمایشنامه را بخوانیم؟
کتاب و کودک - چطور همراه با بچه ها کتاب بخوانیم