شانزده زبان برتر جهان که در سال جدید میتوان یاد گرفت
از لحاظ میلادی وارد یک دهه جدید شدهایم. از لحاظ شمسی هم سال دیگر وارد 1400 میشویم. برای یادگیری زبان جدید چه تصمیمی دارید؟ البته اگر یادگیری زبان در فهرست نیازهای شما باشد.
تا وقتی پای منافع شغلی در میان باشد، مترجمها اعتقاد دارند که اصلاً یادگیری بیشتر از زبان مادری ضرورتی ندارد. ولی ما فرض میگیریم که هر کسی حداقل به مهارتهای زبانهای دوم یا سوم نیاز داشته باشد. زبانی فراتر از اجبار کتابهای درسی.
حالا چطور تصمیم میگیرید که از کجا شروع کنید. از لحاظ اینکه کاربردی باشد، جالب باشد، آسان باشد و غیره.
جهش از پنجره زبان
در این مطلب میخواهیم به 16 زبان پیشنهادی دنیا برای یادگیری در دهه جدید بپردازیم. چه دنبال حرفهای جدید پس از مهاجرت به کشوری خارجی باشید. چه کارمندی در یک شرکت خدمات ترجمه بینالمللی باشید. یا اصلاً همینطوری دوست داشته باشید با یادگیری زبان مرزهای ذهنی خود را به جهانی تازه باز کنید!
مطلب مرتبط: آیا خواندن زیرنویس فیلم به یادگیری زبان خارجی کمک میکند؟
معرفی کتاب: آموزش انگلیسی کاربردی با روشی ساده; سطح 1
بدون معطلی کاربردیترین زبانهای زنده دنیا را فهرست میکنیم
1) انگلیسی، 2) چینی، 3) اسپانیایی، 4) ژاپنی، 5) روسی، 6) نروژی، 7) سوئدی، 8) ایتالیایی، 9) فرانسوی، 10) پرتغالی. 11) آلمانی، 12) آلمانی، 13) عربی، 14) امهاری، 15) هندی، 16) کرهای.
چی؟ امهاری چه صیغهای؟ فارسی را فراموش کردید، بعدش امهاری؟ بله، این یکی از زبانهای رایج در منطقهٔ مرکزیِ شمال اتیوپی است و بهسرعت دارد رشد میکند. بعضی از این گزینهها بیش از اندازه بدیهی هستند، اما چطور میتوان کاربردیترین گزینهها را بدرستی شناسایی کرد؟
خُب، اگر قرار باشد کسی در تعطیلات سال نو سفری به ایران داشته باشید، قاعدتاً انگلیسی یا امهاری کاربرد نخواهد داشت. اگر یک شرکت تجاری قرار باشد شعبه جدیدی در آلمان افتتاح کند، دیگر لازم نیست عربی در اولویت یادگیری باشد. بنابراین معیارهای رتبهبندی از دیدگاهی کلی به کاربرد نگاه میکنند و عینیت ندارند.
مطلب مرتبط: چگونه در آزمونهای مهارت زبانی بهراحتی نمره قبولی بگیرم؟
مرور چهار زبان پرکاردبرد دنیا
در هر حال، وقتی به دنبال کاوش در دنیایی جدید باشید، میتوانید از این فهرستها و توصیفی که از هر زبان میکنند بهره ببرید. شاید برایتان چارهساز یا الهامبخش شوند!
انگلیسی: دارای بیشترین جمعیت گویشوران است، حدود 375 میلیون نفر که زبان مادریشان است. این رقم همراه با زباندومیها به 1.5 میلیارد نفر میرسند. انگلیسی در 67 کشور زبان رسمی محسوب میشود و زبان اصلی اینترنت هم محسوب میشود. تا الان 55% از کل محتوای مجازی به انگلیسی تولید شده است. یادگیری زبان انگلیسی هر روز در حال گسترش است.
اسپانیایی: در نقاط دوردست و پهناور دنیا صحبت میشود، از خود اسپانیا گرفته تا آمریکای لاتین. در مجموع، اسپانیایی زبان رسمی در 20 کشور است و 420 میلیون نفر به اسپانیایی حرف میزنند. اسپانیایی هم به درد گسترش تجارت میخورد و هم با اهداف سرگرمی و هیجانی آموخته میشود. البته یادگیری این زبان برای بریتانیاییها نسبت به ایرانیها و اتیوپیاییها آسانتر است.
ژاپنی: این سرزمین به عنوان خانۀ نوآوریهای تکنولوژی به شمار میرود. بنابراین اگر در عرصه فناوریهای نوین مشغول هستید، باید برای یادگیری ژاپنی برنامهریزی کنید. البته برای ملیتهای دوردست کار راحتی نخواهد بود، چون الفبای بسیار متفاوت و دشواری دارد.
روسی: این فراگیرترین زبان اروپا از لحاظ تعداد گویشوران به شمار میرود. اگرچه روسی فقط در دو کشور روسیه و بلاروس رسمی به شمار میرود، حدود 120 میلیون بومی به روسی صحبت میکنند. از این گذشته، وقتی بخواهید سفری به اروپای شرقی داشته باشید، یادگیری مقداری روسی به کیفیت اقامت و گشتوگذار در این منقطه کمک خواهد کرد.
نسخهبرداری از این مطلب همراه با ذکر منبع مانعی ندارد
مطالب مرتبط:
- ده کتاب آموزش ترجمه در ایران که باید خواند: برای مترجم ها و مترجمی زبان
- یادگیری زبان خارجی; آیا خواندن زیرنویس که ترجمه شده باشد به یادگیری کمک میکند؟
- چگونه در آزمونهای مهارت زبانی بهراحتی نمره قبولی بگیرم؟